PRODUKČNÍ PODPORA

Pro nás znamená profesionální zvládnutí všech přípravných prací, které ve výsledku zásadně ovlivňují kvalitu výsledku. Rádi bychom Vám ukázali, jak k naší práci a tvorbě přistupujeme od začátku až do konce.

Základem veškerého našeho snažení je důraz na komplexní přípravy na papíře v takové podobě, aby naši klienti měli nad vším kontrolu a vše si dokázali dobře představit. 

Základem celého projektu je opravdu dobrý scénář. Originální nápad, co má švih, často rozhoduje o tom, jak celkové dílo bude fungovat. Proto na začátku odevzdáváme a prezentujeme více literárních námětů a scénářů. Postupně selektivní metodou a společnou diskuzí s klientem hledáme ten nejsilnější příběh, nápad nebo klidně jen jednoduchý narativ. 

Naší výhodou je to, že pracujeme v kolektivu profesionálů, co se dobře znají a už ve fázi scénářů nám ke všemu dávají svoji zpětnou vazbu. Díky tomu máme možnost eliminovat mnoho případných potíží nebo nesrovnalostí, které se vztahují k samotnému natáčení a k přípravě složitějších záběrů. Neslibujeme našim klientům nereálné koncepty a na veškeré naše přípravy se vztahuje transparentní rozpočet.

Po schválení literárního scénáře pracujeme na technickém scénáři, produkčních dispozicích a především na storyboardu, který doprovází moodboardy. Díky storyboardům můžeme našim klientům odprezentovat do detailu, jak nad vším přemýšlíme a jak bychom rádi odvyprávěli děj vizuálně. Doslova záběr po záběru. Po celou dobu preprodukce s klienty projekt postupně konkretizujeme, měníme a pilujeme k dokonalosti.

CASE STUDY

Společnost Operátor ICT, a.s.

Operátor ICT, a. s., je městskou akciovou společností, která pro Prahu zajišťuje široké spektrum služeb v oblasti informačních a komunikačních technologií. Naším zadáním bylo natočit a odprezentovat vybrané projekty, které za pomoci moderních technologií  zlepšují život ve městě. Během jednoho měsíce jsme postupně vše podrobně prostudovali, navrhli několik scénářů, všechny upravili ve spolupráci s OICT projektovými manažery a nakonec vytvořili podrobný storyboard,. Od okamžiku schválení scénářů jsme se dali na produkční přípravy včetně castingu a přípravy všech lokací.

Samotné natáčení proběhlo během dvou dnů na 12 lokacích, včetně náročnějšího natáčení dopravy v centru Prahy s podporou Městské Policie. 

Po skončení natáčení jsme spojili v postprodukčním plánu motion design a střih tak, aby se efektivně doplňovaly. U anglické verze jsme se postarali o anglický dabing a nakonec jsme celý projekt odevzdali v několika verzích pro nejrůznější propagační účely OICT.

LOKAČNÍ SLUŽBY

Veškeré dění za kamerou ovlivňuje neviditelně výsledek natáčení. Pro nejlepší možný výsledek je ale také velice důležité, co se děje před objektivem a také kde se to děje. 

Jednou z našich služeb v rámci preprodukce je velký důraz na hledání nejvhodnějších lokací pro natáčení. Pro každý projekt se snažíme pečlivě mapovat a dokumentovat místa, která odpovídají zadání a technickým požadavkům pro natáčení. Každou lokaci měříme a zjišťujeme její případnou cenu. 

Na konci lokačních příprav má náš klient možnost se na naše pátrání podívat a vybrat si to nejlepší možné místo.

Lokace do velké míry ovlivňují nejen atmosféru v každém pořízeném záběru, ale také pomáhají účinkujícím se více vžít do svých rolí. Správně vybraná místa pro audiovizuální děj dávají výslednému dílu nezaměnitelnou autenticitu. Proto je pro nás jejich pečlivé hledání velice důležité.

CASTING

Na přípravě každého projektu je zásadní vybrat si ty nejlepší účinkující. S castingem máme bohaté zkušenosti a vlastní network, který nám pomáhá efektivně připravit pro nás i pro klienta nabídku těch nejlepších možných herců.

 

Casting je obor sám pro sebe, který ovlivňuje mnoho faktorů. Jedním z nich je mít co možná největší síť kontaktů a personálních odborníků na vyhledání nejvhodnějších kandidátů pro jednotlivé role. V rámci každého projektu se snažíme pečlivě hledat a odprezentovat klientovi skutečně profesionální předvýběr možných účinkujících.